Πολιτική Απορρήτου

Αυτή η σελίδα σας ενημερώνει για τις πολιτικές μας σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση και την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών-δεδομένων που λαμβάνουμε από τους χρήστες της Ιστοσελίδας www.cucunari.gr (Cucunari e-shop).

Το Cucunari e -shop λειτουργεί, και οι μέσω αυτού υπηρεσίες παρέχονται, από την εταιρεία με την επωνυμία «CUCUNARI ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με ΑΦΜ: 997254115,  ΔΟΥ: Αμαρουσίου, με έδρα τη Λ. Κηφισίας 41-47, Μαρούσι (στο εξής Cucunari, εμείς). Ο όρος «εσείς» αναφέρεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο εισέρχεται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και/ή κάνει χρήση αυτού του διαδικτυακού τόπου.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ CUCUNARI E-SHOP. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ή ΤΗ ΧΡΗΣΗ TOY CUCUNARI E-SHOP, ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ  CUCUNARI E -SHOP.

Ειδικότερα με την πρόσβαση ή/και τη χρήση του Cucunari e-shop, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και πλήρως κατανοήσει την παρούσα Πολιτική, ότι συναινείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Cucunari e-shop σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική, καθώς και ότι έχετε την εξουσία να υποβάλλετε προσωπικές πληροφορίες στο Cucunari e-shop, ιδίως εάν πρόκειται να υποβάλλετε πληροφορίες τρίτων προσώπων.

Με τη χρήση του Cucunari e-shop ως απλός επισκέπτης και/ή αποκτώντας την ιδιότητα μέλους, συμφωνείτε να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε πληροφορίες σύμφωνα με αυτήν την πολιτική και τις απαιτήσεις του ελληνικού Νόμου, του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (στο εξής Κανονισμός) και των σχετικών αποφάσεων και πράξεων της αρμόδιας εποπτικής Αρχής.

Για τους σκοπούς του Κανονισμού, θεωρούμε ότι είμαστε ο «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων» σε σχέση με οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε.

Προσωπικές πληροφορίες είναι οποιεσδήποτε πληροφορίες σας διακρίνουν, άμεσα ή έμμεσα, επιτρέπουν σε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί σας, ή περιγράφουν τη σχέση σας με τη Cucunari.

Η Cucunari δεν συγκεντρώνει δεδομένα για ανηλίκους, δηλαδή άτομα που είναι κάτω των 18 ετών. Οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στις πωλήσεις της Cucunari.

Το Cucunari e-shop και οι τυχόν διαθέσιμες υπηρεσίες από τον παρόντα ιστότοπο δεν συλλέγουν και δεν επεξεργάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κατά την έννοια του Κανονισμού.

Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας ή επικοινωνείτε μαζί μας. Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργία λογαριασμού και πραγματοποίηση παραγγελιών

Διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε απευθείας κατά την εγγραφή σας (δείτε την «Εγγραφή Μέλους») ή κατά την πραγματοποίηση παραγγελίας ως επισκέπτης, είτε στα υποχρεωτικά πεδία, όπως στοιχεία επικοινωνίας (όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση και αριθμός κιν. τηλεφώνου), είτε στα προαιρετικά πεδία εγγραφής αν υπάρχουν (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Οι πληροφορίες αυτές είναι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των παραγγελιών σας. Το Cucunari e shop δεν συλλέγει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τα οποία συλλέγονται αποκλειστικά από τον αδειοδοτημένο πάροχο που διενεργεί τη χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας, σύμφωνα με την πολιτική του (Alpha Bank). Επίσης, στον λογαριασμό σας  αποθηκεύονται οι παραγγελίες (ιστορικό) για την παρακολούθηση της εξυπηρέτησής τους από εσάς και για τη δημιουργία Λίστας Αγαπημένων, εφόσον επιθυμείτε να τη δημιουργήσετε. Μόλις διεκπεραιωθεί μια παραγγελία, μπορείτε να την διαγράψετε από το ιστορικό σας. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να συνδεθείτε στo Cucunari e shop με το email και το password σας και να κάνετε αλλαγές ή διορθώσεις στις προσωπικές σας πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί στην ενότητα Ο λογαριασμός μου στη σελίδα σύνδεσης μελών της ιστοσελίδας μας.

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την ιδιότητα μέλους σας και να αφαιρέσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας για τον οποιονδήποτε λόγο, απλά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας.

Στην περίπτωση αυτή η Cucunari IKE διατηρεί τις πληροφορίες σας που είναι αναγκαίες για την τήρηση και απόδειξη των τιμολογήσεων και των πληρωμών.

Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση της παραγγελίας σας, διατηρούμε τις προσωπικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες σύμφωνα με τον νόμο και για την απόδειξη της συμμόρφωσής μας με νομικές υποχρεώσεις (π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις) ή για την άμυνα ή υπεράσπιση νομικής αξίωσης για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία που υποβάλλετε στο Cucunari e-shop εγγυάστε ότι είναι πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβή και έγκυρα και ότι εάν τυχόν αλλάξουν θα μας ενημερώσετε σχετικά, ώστε τα στοιχεία εγγραφής να διατηρούνται πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβή και έγκυρα. Με το παρόν αναγνωρίζετε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του λογαριασμού σας και σε οποιαδήποτε γενομένη ή/και πιθανή παραβίαση ασφαλείας, συμφωνείτε να ειδοποιείτε άμεσα την Cucunari ΙΚΕ.

Καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλλετε καμία πληροφορία στην ιστοσελίδα μας, εάν δεν δώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες, πιθανόν να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας και πιθανόν να μη μπορούμε να σας προσφέρουμε ορισμένες υπηρεσίες.

  • Cookies

Με εξαίρεση τα απαραίτητα cookies για τη ρύθμιση της ώρας και της γλώσσας της ιστοσελίδας, καταγράφουμε μέσω  και αναλύουμε τη συχνότητα επισκέψεων στην ιστοσελίδα, λεπτομέρειες σχετικά με τις αγορές σας, αν επωφελείσθε από τις προσφορές μας και πιθανές συμμετοχές σας σε διαγωνισμούς, κατόπιν ειδικής συγκατάθεσης που θα σας ζητηθεί για κάθε έναν από αυτούς τους σκοπούς.

Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων που η ιστοσελίδα μεταφέρει στον Internet browser σας για λόγους ταυτοποίησης. Τα cookies που χρησιμοποιούμε δεν ταυτοποιούν εσάς προσωπικά. Αντιθέτως, ταυτοποιούν τον Internet browser σας.

Χρησιμοποιούμε “sessioncookies για να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με το πότε συνδέεστε στην ιστοσελίδα μας, το οποίο μας επιτρέπει να εξατομικεύσουμε τις επισκέψεις σας και να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το να διατηρούμε το καλάθι αγορών σας.

Χρησιμοποιούμε επίσης “persistentcookies για να εξατομικεύσουμε την εμπειρία του χρήστη, και να προμηθευτούμε πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της ιστοσελίδας μας. Τα persistent cookies μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε χρήστες της Cucunari και μας βοηθούν να ταυτοποιήσουμε χρήστες που καταχρώνται την υπηρεσία μας.

Οι περισσότεροι Internet browsers είναι ρυθμισμένοι να δέχονται cookies. Εάν προτιμάτε να μην τα λαμβάνετε, μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser σας να απορρίπτει τα cookies, ή να σας ειδοποιεί για το πότε χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν επίσης προγράμματα ικανά να διαχειρίζονται τα cookies για σας. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας σε σχέση με τη χρήση των cookies από το Cucunari e shop, πατώντας στον σύνδεσμο «Manage Cookies Settings» ή «Ρυθμίσεις Cookies». Απορρίπτοντας όμως κάποια cookies μπορεί να περιοριστεί η λειτουργικότητα αυτής της ιστοσελίδας.

Με τη χρήση των Cookies μπορούμε να καταγράψουμε την διεύθυνση του server σας, το domain name, την ημερομηνία και την ώρα επίσκεψης σε αυτή την ιστοσελίδα και τις σελίδες που επισκεφθήκατε. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται από εμάς μόνο σε ανώνυμη μορφή, για στατιστικούς λόγους και για λόγους ανάπτυξης της ιστοσελίδας. Παρ’ όλα αυτά διατηρούμε το δικαίωμα χρήσης αυτών των πληροφοριών για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε κάποιο άτομο εάν έχουμε λόγους να πιστέψουμε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει εμπλακεί σε παράνομη ή ακατάλληλη δραστηριότητα σε σχέση με αυτή την ιστοσελίδα.

  • Επικοινωνίας

Καταγράφουμε τα σχόλια σας και εάν υπάρχει κάποιο αναφερόμενο από εσάς συμβάν, ίσως χρειαστεί να καταγράψουμε προσωπικές σας πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Εάν επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας (ταχυδρομικά , μέσω e-mail ή τηλεφωνικά ) και υποβάλετε παράπονο ή μας απαντήσετε, θα καταγράψουμε τα στοιχεία και όλες τις σχετικές απαραίτητες πληροφορίες, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολές και τηλεφωνήματα.

  • Newsletter

Εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε το Newsletter μας, δηλαδή ενημερώσεις για τις προσφορές και τις δράσεις της Cucunari, μπορείτε να καταχωρήσετε στην οικεία σελίδα την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό της αποστολής του Newsletter. Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα αυτήν, είτε επιλέγοντας τη σχετική επιλογή (unsubscribe ή διαγραφή) που είναι ενεργή εντός του περιεχομένου του Newsletter κάθε φορά που το λαμβάνετε. Επίσης μπορεί να διαγραφεί καλώντας στο τηλέφωνο 210 61 00 369 ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cucunari.gr. Η αποστολή του Newsletter δεν είναι εμπιστευτική αλληλογραφία, είναι μια ενημερωτική καμπάνια.

Διαβίβαση προσωπικών πληροφοριών

Τα προσωπικά σας δεδομένα προορίζονται για τον σκοπό της εκτέλεσης των παραγγελιών και των συμβάσεων που θα συναφθούν μέσω του Cucunari e-shop. Ως εκ τούτου, υπάλληλοι και ενδεδειγμένοι συνεργάτες μας (π.χ. εταιρεία διανομής) θα χρειαστούν τις απαραίτητες για την παράδοση της παραγγελίας σας προσωπικές πληροφορίες

Ζητάμε από όλα τα τρίτα μέρη να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία και να διατηρούν όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, διασφαλίζοντας την ανωτέρω υποχρέωσή τους και με σχετικές συμβάσεις μεταξύ μας, διατηρώντας πάντοτε το δικαίωμά να λάβουμε και εύλογα μέτρα για την επιβολή της. Ποτέ δεν θα προβούμε σε εμπορική εκμετάλλευση (πώληση) των προσωπικών σας στοιχείων και δεν θα μεταβιβάσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, εκτός αν μας το έχετε επιτρέψει ή εάν έχουμε νόμιμο δικαίωμα να το πράξουμε. Εάν αφού μας δώσετε την άδεια να μεταβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να εξαιρεθείτε επικοινωνώντας μαζί μας.

Εάν η Cucunari μεταβιβαστεί, τα προσωπικά σας στοιχεία πιθανόν να μεταβιβαστούν  στο νέο κάτοχο.

Μπορούμε επίσης να αποκαλύψουμε προσωπικές πληροφορίες σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι αυτή η αποκάλυψη είναι απαραίτητη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας ή την ιδιοκτησία μας ή την ιδιοκτησία άλλων μελών αυτής της ιστοσελίδας, ή για να δράσουμε σε περίπτωση ανάγκης προστασίας άλλων μελών της ιστοσελίδας ή του κοινού.

Ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών

Η Cucunari ΙΚΕ έχει εγκαταστήσει μία σειρά από τρόπους, μηχανισμούς και διαδικασίες προστασίας προκειμένου να αποτρέψει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, να διατηρήσει ακέραια και ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα και να χρησιμοποιήσει σωστά τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Τροποποίηση κι Ενημέρωση για τυχόν Αλλαγές

Η Cucunari ΙΚΕ μπορεί να επεξεργαστεί αυτή την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με τη διακριτική της ευχέρεια λόγω αλλαγών στην Διαδικτυακή τεχνολογία ή στην εφαρμοσμένη νομοθεσία. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε αυτήν την Πολιτική Προστασίας κατά διαστήματα για τυχόν αλλαγές.

Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

α) δικαίωμα ενημέρωσης για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

β) δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, και, εάν είναι τεχνικά εφικτό, και σε μηχανικά αναγνώσιμη μορφή.

γ) δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων σας, αν είναι ανακριβή, ελλιπή ή ανεπίκαιρα

δ) δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας, εάν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον σκοπό για τον οποίον συνελέγησαν, ή δεν απαιτεί ο νόμος τη διατήρησή τους, ή δεν είναι απαραίτητα για την έγερση ή την άμυνά μας σε νομικές αξιώσεις

δ) δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, δηλαδή «κλειδώματος» των δεδομένων σας, μέχρι να επιβεβαιώσετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας

ε) δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας κι εφόσον δεν υπάρχει υπέρτερο συμφέρον μας για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

Εάν η επεξεργασία των δεδομένων, γίνετε μετά από συγκατάθεσή σας, μπορείτε να ανακαλέσετε οποτεδήποτε ελεύθερα αυτήν τη συγκατάθεση. Για παράδειγμα, μπορείτε οποτεδήποτε να μεταβάλετε τις ρυθμίσεις για τα Cookies (Cookies settings) ή να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών του Newsletter (unsubscribe).

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 61 00 369 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cucunari.gr. H Cucunari θα απαντά άμεσα, χωρίς δυσανάλογη καθυστέρηση στα αιτήματα σας. Επίσης έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Παράπονα, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα

Εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή τις πρακτικές προστασίας μυστικών δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας.

Οποιαδήποτε παράπονα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο υπάλληλο στο info@cucunari.gr ή με επιστολή στην Cucunari ΙΚΕ: Λεωφόρος Κηφισίας 41-47, Μαρούσι 15123, Αττική.